Daniel är 24 år gammal och är en av fyra medarbetare från Peritos som jobbar på Human Bridge. Daniel har ett stort bilintresse och en brinnande kärlek för Djurgården.

Hur fick du höra talas om Peritos?

Min tidigare Peritos coach Stefan kom till mitt gymnasium i Kista och berätta om er. Sedan fick jag en intervju och därefter fick jag jobb. Först arbetade jag som fastighetsskötare på HSB (Nord-Stockholm?) och efter det fick jag jobbet på Human Bridge.

Vad arbetar du med här på jobbet?

Jag och en kollega kör bil till olika insamlingsboxar över hela Stockholm. Där samlar vi in kläder och skor som människor skänkt till klädboxarna.

Vilka är dina styrkor i din funktionsnedsättning (som är bra på jobbet)?

Jag är väldigt arbetsam! Sen är jag hjälpsam mot mina kollegor. Sen är jag också väldigt social.

Om du fick jobba med vad du ville?

Om jag inte hade jobbat på här så hade jag velat jobba på Porsche med att provköra bilar. Men jag trivs jättejättebra här.

 

Felix:

Felix är 22 år och gillar tv-spel, att läsa böcker och musik. Vägen till jobb var tuff i början för Felix, men sedan han kom i kontakt med Peritos så har han jobbat med en enorm energi i snart två år.

Hur fick du höra talas om Peritos?

Via min faster som tipsade min pappa.

Vad trivs du med här på jobbet?

Väldigt schysta & omtänksamma kollegor, samt det sociala.

Vilka är dina styrkor i din funktionsnedsättning (som är bra på jobbet)?

I början var det svårt att navigera sig till alla insamslingsboxar. Men nu när jag lärt mig hitta så är jag riktigt bra på att navigera mig runt hela Stockholm. Sen är jag också väldigt stark, tunga lyft är inga problem för mig.

Vad har det bästa med Peritos varit?

Att Peritos faktiskt hjälpt och väglett mig till ett riktigt jobb. Jag var hos Arbetsförmedlingen först men det resulterade aldrig i något jobb. Sen har coacherna varit väldigt snälla och alltid funnits där och hjälpt till.