Namn:  Caroline Schröder
Yrke:    Coach på Peritos
 

Berätta lite om din bakgrund

Jag är kulturvetare och statsvetare i botten och har efter studierna haft jobb som bland annat projektledare och samordnare bland annat på den internationella utbytesorganisationen Youth For Understanding. Jag har även erfarenhet av att arbeta med personer med olika typer av funktionsnedsättningar; senast som stödpedagog på en daglig verksamhet. Jag har även många års erfarenhet av att jobba som frilansande sångerska, musiker och låtskrivare i olika projekt vilket jag delvis fortfarande gör. Att få jobba och ha jobbat med så många olika människor på så olika sätt genom åren har varit otroligt utvecklande för mig. Det är nog min passion!

Varför började du arbeta hos just Peritos

Jag lockades av utmaningen att hitta ”riktiga” jobb till ungdomar som idag står utanför arbetsmarknaden. Att få vara en del av processen att gå från arbetslöshet till ett fast jobb, med allt vad det innebär.

Vilka är dina styrkor i din arbetsroll

Mina styrkor är att jag alltid försöker se människors potential, oavsett funktionsvariation, ålder, bakgrund eller kön. Jag tror att varje individ har någon unik styrka som den kan bidra med i samhället, det gäller bara att hitta och utveckla den kompetensen och vara öppen för att anpassa arbetsplatsen eller arbetsuppgiften något. Jag gör mitt bästa för att hitta denna styrka hos folk och se lösningar framför problem.

Vad tycker du är roligast med ditt arbete

Det roligaste är att få chansen att träffa alla inspirerande ungdomar och ”nysta” ut vilken typ av arbete de skulle vara bra på och sen få vara med på deras resa in i arbetslivet!