Nedan följer ett kort utdrag ur artikeln – intervjun i sin helhet finns att läsa här (inloggning krävs) >>

”Asperger, Adhd och autism – kan det vara en talang? För 27-åriga Isak Henriksson, som har Aspergers syndrom, har jobbet som kombinerad vaktmästare och it-support på Health solutions varit ett lyft. –Drömmen är ju att i framtiden få jobba med programmering eller språk, säger Isak Henriksson.

Isak Henriksson tillhör ett 50-tal unga personer som arbetar på rekryteringsföretaget Novare Peritos, som specialiserat sig på att anställa och slussa ut personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i arbetslivet.

Novare Peritos försöker sedan matcha sina kandidater med lämpliga jobb och har målet att nya arbetsgivare efter ett år ska ta över anställningen. Under de sex år företaget funnits har 300 personer fått ett jobb. Exempel på tjänster som Novare Peritos försöker få ut sina anställda till är vaktmästeri, lager, restaurang, reception, IT och administration.

– Arbetslösheten är väldigt hög i den här gruppen med funktionsvariationer samtidigt som näringslivet behöver arbetskraft. Det som tar tid är att få fram företag som kan tänka sig anställa personer med funktionsnedsättningar. Jag vill verkligen uppmana fler företag att prova. Under provperioden är ju alla anställda hos oss. Vi har ett antal coacher som jobbar nära våra anställda. Coacherna har också daglig kontakt med dem som lånas ut till olika företag, säger Delal Apak, vd på Novare Peritos.

(…)

Företaget Health solutions har sitt kontor vid Medborgarplatsen i Stockholm och arbetar med att ordna patientdata på ett sätt som vården av HIV och infektionssjukdomar behöver. Isak Henrikssons arbetsuppgifter liknar till del vad en vaktmästare kan tänkas göra.

När DN är på besök håller Isak Henriksson på att städa personalköket, sätta igång diskmaskinen och hälla i kaffebönor. Men halva dagarna håller han också på med it, kontorets skrivare och inte minst med dataskyddsförordningen GDPR, som har till syfte att skapa en enhetlig och likvärdig nivå för skyddet av personuppgifter.

(…)

– Eftersom jag har asperger har jag svårt med till exempel hur folk pratar. Jag behöver och ger själv exakta beskrivningar på allting som ska göras, på detaljnivå, det gör inte arbetskollegor vanligtvis. De kan läsa mig, men jag förstår inte alltid dem, säger Isak Henriksson.”